Wie zijn wij

Wij, Trees Eggenkamp en Kalervo Kuokkanen, hebben met onze  kinderen in totaal zes jaar in Zambia gewoond en gewerkt, waarvan 3 jaar in het stadje Zambezi. Toen onze oudste zoon Thomas naar de middelbare school moest, zijn we naar Nederland teruggekeerd. Maar we bleven met een deel van ons hart achter in Zambia. We hadden van dichtbij ervaren hoe zwaar het leven in Zambezi is. Hoe hard men moet werken om iets van het leven te kunnen maken.

Bestuur

Het bestuur

Trees Eggenkamp, voorzitter
Wil Eggenkamp, secretaris
Kalervo Kuokkanen, penningmeester
Joke Veldman

Doelstelling

De stichting heeft als doel Aidswezen  en hun verzorgers gedurende hun schoolcarrière (financieel) te steunen totdat ze, in het bezit van een diploma,  zelf aan de toekomst kunnen werken.

Ons beleidplan

Om dit doel te bereiken willen wij de jaarlijkse schoolkosten (schoolgeld, kleding, lesmateriaal e.d.) van een groep aids-wezen voor onze rekening te nemen.

Met onze aanpak sluiten we aan op de traditionele wijze waarop men in Zambia binnen families noodsituaties aanpakt. Men vindt het namelijk vanzelfsprekend dat weeskinderen in gezinnen van verwanten worden opgenomen. Doordat het HIV-virus zo massaal slachtoffers maakt, krijgen deze gezinnen, die het toch al moeilijk hebben, nu veel extra monden te voeden. Grootouders (die eigenlijk zelf verzorging nodig hebben), krijgen de verantwoording voor hun kleinkinderen.

Wij hebben duidelijke afspraken gemaakt met twee lokale coördinatoren:

Financiering

Jaarlijks is een bepaald bedrag nodig om onze projecten te kunnen financieren. Ook moet onze reservepot voldoende gevuld blijven om de Zambianen tot hun diploma te kunnen blijven steunen. Naast incidentele schenkingen krijgen we geld binnen door:

Qua beloningsbeleid hanteren we een “strijkstokloze aanpak”. Dat wil zeggen dat alle onkosten voor eigen rekening zijn.

Ons team in Zambezi​

Mrs Mwewa en mrs Chivunda

Samen met de caregivers

Doneren

Wilt u doneren? Dit is ons bankrekeningnummer:

 NL18INGB0009185305
t.n.v. Stichting Steun aan Zambezi